A kínai központi bank sürgeti az Alipayt és a bankokat, hogy szüntessék meg a kriptovalutákkal kapcsolatos tevékenységeiket

2021. június 22. 13:00 - CoinVilág

Kína ismét bekeményített a kriptovaluták szabályozása terén. Lassan már mindennap jön valami hír, hogy Kína milyen intézkedéseket tesz a kriptovaluták ellen. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy ez hogyan érinti hosszútávon a kriptopiacot.

A kínai központi bank közölte, hogy felhívta az Alipay és több nagy cég, valamint hitelező figyelmét arra, hogy nem nyújthanak kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat. A bank a kriptókat veszélyesnek találja az illegális, határokon átívelő tranzakciók miatt. Azt állítják, hogy a kriptovaluták fenyegetést jelentenek a gazdasági és pénzügyi intézmények számára, valamint a pénzmosás eszközei.

Ráadásul Kína a kriptovaluták bányászatát visszaszorította Szecsuán délnyugati tartományáig. A Bitcoin árfolyama ezeknek a hreknek köszönhetően kéthetes mélypontra esett hétfőn.

Forrás: CNBC Crypto

Véleményem szerint ez a FUD (félelemkeltés) amit most Kína okoz rövid távon egyértelműen nem tesz jót az árfolyamoknak. Azonban ha közép- illetve hosszútávon nézzük ezeket az eseményeket, még kifejezetten jó is lehet ha Kína elüldözi onnan a bányászokat. Szerintem sokkal átláthatóbbak lesznek az esetlegesen nyugatra költöző bányászok és akkor már nem tudja olyan mértékben befolyásolni Kína a "két milliomodik" kripto tiltós hírrel a piac árfolyamát. 

Lájkoljátok a CoinVilág Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le a friss kripto hírekről!

FIGYELEM: Ez a cikk tájékoztató jellegű és semmilyen formában NEM pénzügyi tanácsadás! A CoinVilág NEM befektetési tanácsadó, ezen az oldalon megjelenő tartalmak csupán tájékoztatás és vélemény közlés céljából jöttek létre!

 

Szólj hozzá!
Címkék: Hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://coinvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9016600856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása