Az Európai Központi Bank a digitális euró felé veszi az irányt

2021. július 15. 07:00 - CoinVilág

Az EKB az év eleje óta tárgyalja az euróövezetbeli központi bank digitális valutájának lehetséges bevezetését.

Az Európai Központi Bank (EKB) közölte, hogy a digitális euró kifejlesztése fog következni a kutatások után. Úgy döntöttek, hogy megkezdik az euróövezetbeli központi bank digitális valutájának (CBDC) vizsgálati,kutatási szakaszát, amely 24 hónapig fog tartani. Az EKB ez év eleje óta tárgyal a CBDC lehetséges bevezetéséről 19 országban. Christine Lagarde elnök márciusban azt mondta, hogy négy éven belül el is indulhat a projekt.

A digitális euró a készpénz kiegészítésére szolgálna, nem pedig helyettesítené, hangsúlyozta az EKB. A jegybank tavalyi kutatása rámutatott arra, hogy 2019 óta csökken a készpénzhasználat, a COVID-19 járvány hatására.

A nagyobb gazdaságok közül Kína vezeti a CBDC versenyt. Úgy tűnik, hogy Dél-Korea és Svédország is az utóbbi hónapokban a kutatási fázisból a tesztelési fázisba lépett.

Forrás: Coindesk

Lájkoljátok a CoinVilág Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le a friss kripto hírekről!

FIGYELEM: Ez a cikk tájékoztató jellegű és semmilyen formában NEM pénzügyi tanácsadás! A CoinVilág NEM befektetési tanácsadó, ezen az oldalon megjelenő tartalmak csupán tájékoztatás és vélemény közlés céljából jöttek létre!

1 komment
Címkék: Hírek Bank EKB CBDC

A bejegyzés trackback címe:

https://coinvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1916627498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arthurthedent 2021.07.18. 08:59:49

Négy év. Hát ez egész jól jelzi, hogy még el sem kezdték, de már elszúrták. A mai világban négy év pont ugyanaz, mintha azt mondták volna, hogy négyszáz év vagy esetleg négymillió év.

Már egészen közel vannak ahhoz, hogy alakítsanak egy bizottságot ami eldönti, hogy kik legyenek annak a bizottságnak a tagjai, akik végül eldöntik, hogy gondolkodjanak -e a dolgon. :D
süti beállítások módosítása