Vietnám is a kripto felé veszi az irányt

2021. július 06. 08:00 - CoinVilág

Úgy néz ki, hogy Vietnám is belátja, hogy a kriptovaluták és a blokklánc technológia egy megkerülhetetlen szegmense lesz a gazdaságnak.

A The Phnom Penh Post július 4-i jelentése szerint Pham Minh Chinh a vietnami miniszterelnök arra kérte az ország központi bankját, hogy a következő két évben teszteljenek egy blokklánc alapú kriptovalutát. A kezdeményezés a miniszterelnök „e-kormányzati” fejlesztési stratégiájának a része.

Chinh az ország vezető kommunista pártjának 62 éves vezetője úgy véli, hogy a digitális pénz „elkerülhetetlen trend”. A kriptovaluták mellett Vietnam olyan csúcstechnológiák megvalósítására is összpontosít, mint például a big data, a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság(AR).

Májusban a vietnami pénzügyminisztérium létrehozott egy kutatócsoportot, amelynek feladata a kriptovaluta szabályozásának tanulmányozása volt.Vietnam egyébként egészen 2017-ig tiltotta a Bitcoin tranzakciókat.

Forrás: utoday

Lájkoljátok a CoinVilág Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le a friss kripto hírekről!

FIGYELEM: Ez a cikk tájékoztató jellegű és semmilyen formában NEM pénzügyi tanácsadás! A CoinVilág NEM befektetési tanácsadó, ezen az oldalon megjelenő tartalmak csupán tájékoztatás és vélemény közlés céljából jöttek létre!

Szólj hozzá!
Címkék: Hírek

A bejegyzés trackback címe:

https://coinvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr316613320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása