Törökország októberben bemutathatja a kriptovalutákról szóló törvényt

2021. július 21. 08:00 - CoinVilág

Törökország azt tervezi, hogy októberben bemutatja a kriptovalutákról szóló törvényt, amelyen már teljes gőzzel dolgoznak.

A török ​​kormány a kriptovalutákat szabályozó törvényjavaslat benyújtását tervezi októberben a Parlamentnek. A törvénytervezet az európai és az Egyesült Államok jogszabályainak mintájára készül - mondta Sabah hétfőn Sakir Ercan Gul pénzügyminiszter helyettesre hivatkozva.

A kripto társaságokat a tőkepiaci tanács felügyeli. A jogszabályok biztosítják majd a kereskedést, megerősítik a befektetők védelmét és segítenek megakadályozni a kriptovaluták tiltott felhasználását. Adót kell fizetni egy bizonyos összeg feletti részesedés után, és tőkekövetelményeket vezetnek be a kriptovaluta kitettséggel rendelkező vállalatok számára.

Forrás: Coindesk

Lájkoljátok a CoinVilág Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le a friss kripto hírekről!

FIGYELEM: Ez a cikk tájékoztató jellegű és semmilyen formában NEM pénzügyi tanácsadás! A CoinVilág NEM befektetési tanácsadó, ezen az oldalon megjelenő tartalmak csupán tájékoztatás és vélemény közlés céljából jöttek létre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://coinvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr6316632650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása