Ezt gondolja az SEC elnöke a DeFi-ról

2021. december 02. 08:00 - CoinVilág

Az SEC vezetője szerint a DeFi körüli innováció "valóságos lehet".

Gary Gensler, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdeirodájának elnöke azt mondta, hogy az új technológiák nem fognak fenn maradni, ha nem felelnek meg a törvényeknek, miközben Jay Claytonnal a Digital Asset Compliance & Market Integrity Summit rendezvényen tartott előadást.

 Míg Gensler úgy véli, hogy a decentralizált finanszírozás lehet az innováció forrása, azt állítja, hogy ennek a meglévő szabályozási keretekkbe bele kell illeszkednie:

„A DeFi körüli innováció valós lehet, de nem maradhat fenn sokáig, ha kívül marad a szabályozási kereteken.”

 Gensler aggodalmának adott hangot egyes DeFi-projektek központosításával kapcsolatban is, és arra utalt, hogy az ilyen projektek célja a meglévő pénzmosás elleni törvények megkerülése lehet.

A SEC elnöke azt is elmondta, hogy a stabil coinok a kaszinók zsetonjaira emlékeztetik:

 „A stabil coinok hatékonyabbá tetteék a kripto ökoszisztémát. Sajnos azonbon azt is lehetővé tették szerte a világon, hogy egyesek megpróbálkozzanak a pénzmosással és az adófizetés kijátszásával.”

Gensler szerint a stablecoinok a kriptopiaci kereskedések 80%-áért felelősek.

Forrás: utoday

 FONTOS: A CoinVilág SOHA nem kér senkitől kriptovalutát és SOHA nem is ajándékoz kriptovalutát senkinek!

Lájkoljátok a CoinVilág Facebook oldalát is, hogy ne maradjatok le a friss kripto hírekről!

FIGYELEM: Ez a cikk tájékoztató jellegű és semmilyen formában NEM pénzügyi tanácsadás! A CoinVilág NEM befektetési tanácsadó, ezen az oldalon megjelenő tartalmak csupán tájékoztatás és vélemény közlés céljából jöttek létre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://coinvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8616770622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása